جامبو بگ
امروزه انواع متفاوتی از ظروف، قوطی ها، کیسه ها و پاکت ها تهیه می شوند که هر کدام جهت نگهداری، حمل و انتقال نوع خاصی از مواد و با حداکثر وزنی مشخص کاربرد دارند. تولید جامبو بگ ها هم به عنوان یکی از همین کیسه ها به کمک صنعتگران و کارکنان کارخانجات و کارگاه ها آمده تا بتوانند مواد تولیدی یا مواد اولیه کار خود را توسط این کیسه ها بسته بندی کرده، انتقال داده یا نگه داری کنند.
جنس پارچه جامبو بگ ها از گونی است و معمولا از مواد مرغوبی برای تولید آن ها استفاده می شود. انعطاف پذیری جامبو بگ ها و همچنین میزان تحمل پذیری آن ها، به عنوان دو فاکتور مهم در انتخاب این کیسه ها به شمار می رود. تولید چنین کیسه هایی میزان استفاده از سایر انواع کیسه ها و حتی بشکه ها را کمتر کرده است. همین موضوع باعث می شود تا هزینه نهایی کار به میزان قابل توجهی کاهش یافته و بتوان شاهد ساده تر شدن حمل و نگهداری مواد بود.
اندازه و میزان تحمل جامبو بگ ها
جامبو بگ ها با اندازه های متفاوتی ساخته شده اند اما سایز آن ها معمولا بزرگ است و علت نام گذاری آن ها هم همین امر می باشد. جامبو بگ ها یا بیگ بگ ها، معمولا دارای ظرفیتی از حدود ۵۰۰ کیلوگرم تا ۵ تن می باشند. البته معیارهای مختلفی توان و میزان استحکام یک جامبو بگ را تعیین می کنند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوع دوخت کیسه و دقت در تولید آن
- جنس کیسه و مرغوب بودن موادی که کیسه از آن ها ساخته شده است.
- وزن موادی که درون جامبو بگ قرار داده می شود
- طریقه اتصال دسته ها به کیسه، کیفیت و استحکام دسته ها و همچنین درست قرارگیری آن ها در محل خود
نحوه تقسیم بندی انواع جامبو بگ ها
معیارهای مختلفی برای تقسیم بندی جامبو بگ ها وجود دارد. این کیسه ها را معمولا با توجه به ۴ فاکتور اصلی، تقسیم بندی می کنند که عبارت اند از:
- نوع دوخت و شکل ظاهری
- جنس جامبو بگ
- وزن قابل تحمل توسط جامبو بگ
- شکل و محل قرارگیری دسته جامبو بگ
جامبو بگ از نظر دسته ها
حمل جامبو بگ ها از طریق گرفتن دسته ها بسیار ساده شده است. در واقع برای بلند کردن جامبو بگ ها توسط لیفتراک یا جرثقیل، آن ها را توسط گرفتن دسته ها جابه جا می کنند. دسته ها از نخ های مخصوص و با دوامی که از جنس پلی پرو پیلن هستند، ساخته شده اند که مقاومت بسیار بالایی داشته و به راحتی از جای خود جدا نمی شوند.
این دسته ها به شکلی ساخته شده اند که می توان آن ها را به تسمه هایی تشبیه کرد که خاصیت کشسانی فوق العاده بالایی دارند. تعداد دسته ها در هر جامبو بگ می تواند متفاوت و از ۲ تا ۸ عدد باشد. محل قرارگیری و نحوه اتصال این دسته ها، میزان دوخت، کیفیت نخ و همچنین تعداد دسته ها می تواند بر کیفیت جامبو بگ و نوع آن تاثیر گذار باشد.
جامبو بگ ها از نظر جنس
گونی ای که جامبو بگ از آن ساخته می شود هم از جنس پلی پرو پیلن است. هر چقدر که این گونی ریز بافت تر بوده و نخ های آن ضخیم تر باشد، مقاومت و دوام آن بیشتر خواهد بود. نخ استفاده شده در این گونی می تواند دارای خاصیت ضد اشعه باشد و به این ترتیب در مقابل نور خورشید و در تماس با اشعه های خطرناک آسیب نبیند.
یکی از فاکتورهای تعیین کیفیت جامبو بگ بر حسب جنس آن، تعیین میزان گرماژ آن است. به طور معمول جامبو بگ ها در وزن های ۱۳۵ گرم تا ۱۸۰ گرم ساخته می شوند که هر چقدر میزان وزن آن ها بالاتر باشد، مقاومت آن ها هم بالاتر خواهد بود. البته اندازه کیسه هم در این نتیجه گیری دخیل است به این معنی که میزان مقاومت این کیسه ها را بر حسب گرم بر متر مربع می شناسند که اگر دو کیسه هم اندازه با گرماژ ۱۸۰ و ۱۵۰ گرم وجود داشته باشد، کیسه ۱۸۰ گرمی مقاومت بیشتری خواهد داشت.
توجه به این نکته ضروری است که جنس و مواد تولید کننده جامبو بگ ها برای بسته بندی و انتقال برخی از اقلام ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال برای برخی مواد خوراکی، شیمیایی و به خصوص موادی که در مقابل رطوبت یا سرما به مراقبت بیشتری نیاز دارند، باید از نوع خاصی از جامبو بگ ها استفاده کرد.
در این موارد از کیسه های لمینت شده استفاده می شود که مواد درون جامبو بگ را در مقابل رطوبت حفظ می کند. علاوه بر این برای مواد دارای حساسیت بالاتر و یا حمل و نقل کیسه ها در شرایط سخت، جامبو بگ هایی مورد استفاده قرار می گیرند که در سمت داخلی خود از نوعی نایلون یا لایه پلاستیکی بهره برده باشند. به این منظور امنیت مواد حفظ شده و به سلامت به مقصد می رسند.
جامبو بگ ها از نظر وزن و میزان تحمل پذیری
قبلا در مورد اندازه انواع جامبو بگ ها مطالبی را بیان کردیم. به طور کلی جامبو بگ ها ساخته شده اند که وزن و حجم زیادی از مواد را تحمل کنند که این میزان می تواند از ۵۰۰ کیلوگرم تا ۱ تن، ۱٫۵ تن، ۲ تن و یا حتی ۵ تن متغیر باشد.
جامبو بگ ها از نظر نوع دوخت و شکل ظاهری
نوع دوخت جامبو بگ ها هم دلیلی بر متفاوت بودن آن ها است. جامبو بگ های تولید شده می تواند به صورت سر باز یا سر بسته باشند. این مورد به نوع ماده ای که قرار است درون کیسه قرار بگیرد، وزن آن، محل قرارگیری جامبو بگ و طریقه تخلیه کردن آن بستگی دارد.
دوخت ته جامبو بگ ها به این شکل است که سعی می کنند سطح مقطع بیشتری داشته باشند تا کیسه ها به راحتی بر روی زمین قرار بگیرند و تا حد امکان نیازی به تکیه گاه نداشته باشند.
مزایا و کاربردهای جامبو بگ ها
در این جا بهتر است تا تعدادی از موارد مزایا و کاربرد جامبو بگ ها را به شما معرفی کنیم.
- حمل و انتقال انواع محصولات غذایی، پودری، شیمیایی، کشاورزی، دامی، گیاهی
- حمل و انتقال انواع مواد و مصالح مهم ساختمانی نظیر سیمان، گچ، آهک، شن، ماسه و …
- تخلیه مواد درون کیسه ها با کم ترین میزان آلودگی هوا
- اشغال فضای کمتر برای نگهداری در انبار یا قرار دادن در کامیون یا هر وسیله نقلیه دیگر جهت حمل بار
- حمل و انتقال انواع مواد معدنی و فلزات
- حمل و انتقال انواع محصولات پلاستیکی و چوبی
- استفاده از انواع دستگاه های جامبو پر کن با توجه به نوع مواد قابل حمل
- رعایت بهداشت در حین استفاده از دستگاه ها برای پر کردن کیسه ها
- یک شکل بودن و یکنواخت بودن بار
- عدم ممنوعیت بار توسط جامبو بگ ها
- دقت در اندازه و وزن مواد به دلیل مشخص بودن اندازه کیسه ها