قوطی پرکن اتوماتیک مایعات
مایعات و برخی از مواد پودری مانند شیر خشک، مواد بهداشتی و پودر بچه در قوطی ها نگهداری می شوند. به همین دلیل برخی از دستگاه های جامبو پر کن برای بسته بندی این مواد در نظر گرفته شده و ظرفیت و قابلیت پر کردن قوطی های مختلف با این مواد را دارند. اتوماتیک بودن این دستگاه ها به انجام به موقع و حفظ کیفیت مواد کمک می کند و باعث می شود تا پروسه انتقال و حمل این مواد هم به درستی صورت پذیرد.
موارد استفاده از دستگاه قوطی پر کن اتوماتیک
در نوع اتوماتیک این دستگاه ها سعی شده تا شیر اکشیوتر بر روی نازل تعبیه شود. این موضوع به تمیزی بیشتر کار کمک کرده و مانع از ریختن مواد بر روی ظرف بر اثر چکه کردن یا پاشیده شدن آن می شود. در ادامه توضیحات بیشتری را درباره این دستگاه ها بیان می کنیم.
قوطی پرکن اتوماتیک مایعات
بسته بندی و محافظت از مایعات مختلف به دقت زیادی نیاز دارد که تا حد امکان از ریختن و غیر قابل استفاده شدن آن ها جلوگیری شود. اگر قرار باشد تا حجم زیادی از مایعات به شکل های مختلف بسته بندی شده و از جایی به جای دیگر منتقل شود، بهتر است تا این بسته بندی به صورت اصولی، کاملا امن و در شرایطی مطمئن انجام شود. خب چه چیزی بهتر از به کارگیری دستگاه های اتوماتیک مخصوص این کار خواهد بود؟
دستگاه های کیسه پر کن اتوماتیک مایعات، انجام کار را بسیار ساده تر کرده اند و ضمن افزایش سرعت و دقت، به حفظ نظاقت و تمیزی محل مبدا و مقصد هم کمک می کنند. اما آن چه که در این جا اهمیت دارد، بالا یا پایین بودن میزان گرانروی یا ویسکوزیته در انواع مایعات است که از مایعی به مایع دیگر متفاوت می باشد. به عنوان مثال آب راحت تر از عسل از ظرف خارج شده و می ریزد. و این به معنای پایین بودن گرانروی یا ویسکوزیته آب است. به همین دلیل تاکید می شود که به این فاکتور هم در حین انتقال و بسته بندی مایعات توسط این دستگاه های اتوماتیک، توجه گردد.
با توجه به این فاکتور است که مایعات را به دو دسته غلیظ و رقیق تقسیم می کنند. مایعات رقیق، مانند آب میوه ها، نوشابه، شیر، شربت و … و مایعات غلیظ مانند مارمالاد، ماست و هر مایع دیگری که دارای ویسکوزیته بالایی هستند.
تفاوت قوطی پر کن اتوماتیک و نیمه اتوماتیک مایعات در چیست؟
مهم ترین تفاوت این دستگاه ها در اندازه آن ها است. دستگاه های اتوماتیک برای این کار معمولا فضای بیشتری را اشغال می کنند. اما دستگاه های نیمه اتوماتیک به دلیل طراحی آن ها در دو نوع رومیزی و شاسی دار، برای استفاده در مکان های کوچک، به صرفه تر هستند.
استفاده از دستگاه های اتوماتیک برای بسته بندی مواد بهداشتی و حساس، بیشتر توصیه می شود. دلیل این امر، انجام کارها به صورت کاملا مکانیزه است. کنترل حجم و میزان انتقال مواد هم مورد دیگری است که در دستگاه های اتوماتیک به گونه ای دقیق تر صورت می پذیرد.
در هر دو دستگاه اتوماتیک و نیمه اتوماتیک، سیستم های انتقال سیلندر پیستونی یا پمپی که برای مایعات با ویسکوزیته کم، در نظر گرفته شده اند، اجرا می شود. تفاوت این دستگاه ها در این مورد مربوط به دقت در پرکردن بسته یا قوطی است. در دستگاه های اتوماتیک، میزان انتقال مایعات تا ۲۰۰۰۰ بطری یک لیتری در هر دو ساعت می رسد. این میزان در دستگاه های نیمه اتوماتیک به تعداد نازل های مورد استفاده، بستگی دارد.
قوطی پرکن اتوماتیک گریس
گریس دارای چسبندگی قابل توجهی است و برای بسته بندی و انتقال آن باید نهایت دقت را به کار برد تا از ایجاد حباب در آن در زمان پر کردن قوطی و ظرف مورد نظر، جلوگیری شود. برای این منظور در برخی از دستگاه های اتوماتیک، نازل به گونه ای قرار گرفته که عمل انتقال و تزریق گریس از کف ظرف انجام شود.
قوطی پرکن اتوماتیک روغن
گرانروی روغن معمولا پایین تر از عسل است. به علاوه این که در حین انتقال باید توجه داشت تا از سر ریز شدن آن جلوگیری شود. به همین دلیل از دستگاه هایی برای انتقال روغن استفاده می شود که آن را از کف تزریق می کنند. این موضوع در مورد مواد شوینده هم صادق است و تلاش می شود که از کف کردن آن در حین تزریق جلوگیری به عمل آید.
قوطی پرکن اتوماتیک برای عسل
قبلا هم به بالا بودن گرانروی عسل اشاره کردیم. به همین دلیل پر کردن قوطی از عسل با استفاده از حرارت و گرما، کیفیت بهتری خواهد داشت. عسل گرم شده را می توان با استفاده از مکانیزم سیلندر و پیستون تزریق نمود و حتی برای افزایش حجم و بالا رفتن سرعت کار می توان از تعداد سیلندرهای بیشتری استفاده کرد.
قوطی پر کن مواد پودری
نمونه ای از این مواد، پودر بچه است که عمل بسته بندی آن باید به صورت تمام اتوماتیک و با حفظ موارد بهداشتی انجام شود